Zomercompetitie ESC

In 2022 terug van weggeweest: de zomercompetitie bij de Eerbeekse Schaakclub. Een competitie die in de zomerstop van de interne competitie bij spelers aan huis of in een openbare locatie zoals een kroeg afgewerkt wordt. Deze zomer doen er zes deelnemers mee.

De speelronden worden in onderling overleg afgewerkt in mei, juni, juli, en augustus 2022.

In september 2022 komen we bij aanvang van het nieuwe seizoen weer regulier bij elkaar in cultuurhuis Pater Dekker.

Speelschema zomercompetitie 2022:

Ronde 1 (verslag):
(week 20,21,22: d.w.z. tussen 16 mei en 5 juni)
Gerrit Nikkels – Michiel Zandbelt (19 mei) uitslag 1-0 [pgn]
Wim Geurink – Henk van Gijtenbeek (24 mei) uitslag 1-0 [pgn]
Hub Cuppen – Peter Bette (24 mei) uitslag 0-1 [pgn]

Ronde 2 (verslag):
(week 23,24, 25: d.w.z. tussen 6 juni en 25 juni)
Peter Bette – Gerrit Nikkels (22 juni) uitslag 1/2 – 1/2 [pgn]
Michiel Zandbelt – Wim Geurink (8 juni) uitslag 0-1 [pgn]
Henk van Gijtenbeek – Hub Cuppen (13 juni) uitslag 0-1 [pgn]

Ronde 3:
(week 26, 27, 28: d.w.z. tussen 26 juni en 17 juli)
Gerit Nikkels – Henk  van Gijtenbeek (14 juli) uitslag 0-1 [pgn]
Peter Bette – Michiel Zandbelt (10 juli) uitslag 1-0 [pgn]
Hub Cuppen – Wim Geurink (5 juli) uitslag 1/2 – 1/2 [pgn]

Ronde 4:
(week 29, 30, 31: d.w.z. tussen 18 juli en 7 augustus)
Wim Geurink – Peter Bette (18 juli) uitslag 1-0 [pgn]
Hub Cuppen – Gerrit Nikkels
Henk van Gijtenbeek – Michiel Zandbelt

Ronde 5:
(week 32,33, 34: d.w.z. tussen 8 augustus en 28 augustus)
Henk van Gijtenbeek – Peter Bette
Gerrit Nikkels – Wim Geurink
Michiel Zandbelt – Hub Cuppen

Klassement zomercompetitie 2022 per 10 juli 2022:

# speler partijen punten
1 Wim Geurink 4 10
2 Peter Bette 4 7
3 Gerrit Nikkels 3 4
3 Hub Cuppen 3 4
5 Henk van Gijtenbeek 3 3
6 Michiel Zandbelt 3 0

Zomercompetitie Eerbeekse Schaakclub 2022: opzet en competitiereglement
1. Het speelschema van de wedstrijden (vijf ronden) is hierboven bekend gemaakt.
2. Er wordt dus één wedstrijd per tijdsblok van drie weken gespeeld. Zie data speelronden.
3. De witspelers spreken met hun tegenstanders z.s.m. af wanneer en waar de partij gespeeld wordt
4. Wedstrijden moeten voor de peildatum gespeeld worden.
5. Uitslagen moeten uiterlijk op de peildatum van de ronde gemeld worden aan de wedstrijdleider.
6. Deze melding wordt gedaan door de winnaar of in geval van remise door de witspeler
7. Vroeger spelen dan gepland is toegestaan. Deze partijen worden echter pas verwerkt in de stand als de peildatum van de ronde waartoe zij behoren is gepasseerd.
8. Indien een partij niet tijdig gespeeld kan worden kan tot de peildatum van de volgende ronde de uitslag worden gemeld mits voor de oorspronkelijke peildatum aan de wedstrijdleider is gemeld op welke datum de achterstallige partij zal worden gespeeld. (er is dus vakantie-speling)
9. de wedstrijdleider maakt na elke speelronde na de peildatum aan de spelers de stand bekend.
10. Per partij wordt bij winst 3 punten toegekend, bij remise 1 punt en bij verlies O punten.
11. Indien spelers gelijk eindigen en aanspraak kunnen maken op het zomerkampioenschap, dan is het resultaat van hun laatste onderlinge partij beslissend. Leidt dit niet tot een beslissing dan zal de wedstrijdleider met een voorstel komen om tot een winnaar te komen via extra partij(en).
12. De speelduur per partij is in principe 60 minuten per persoon + 10 seconden per zet (60+10).
13. Het staat de spelers vrij een korter of langer formaat voor de speelduur overeen te komen, de minimum speelduur per partij is 30 minuten per per persoon al dan niet met extra seconden per zet.
14. De witspeler draagt zorg voor speelbord, schaakstukken en schaakklok (evt via app pp mobiel*)
15. De witspeler is de gastheer en van deze mag een veilige speelomgeving verwacht worden
16. NB: de wedstrijdleider ontvangt graag het zettenverloop, bij voorkeur van beide spelers (evt via een foto van notatieboekje dan wel digitaal geregistreerd met app** via email of app door te geven)
17. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleider.
18. De wedstrijdleider en organisator van de zomercompetitie 2022 is Michiel Zandbelt.
—————————————————————————–

* Een schaakklok op de mobiele telefoon kan o.a. met:
Lichess (Android, AppStore) of Chess Clock (van chess.com) (Android, AppStore)

**Het zettenverloop bijhouden met een app op de mobiele telefoon kan o.a. met
Blieb Chess Recorder (Android)
Clono Scoresheet FIDE version (zojuist goedgekeurd door de FIDE) (Android)
Lichess app (menu offline-op virtueel bord: meespelen zetten, daarna als .pgn exporteren/emailen)