Jaarverslag 2019-2020

Op 01- 01-2019 hadden we 12 leden.

Op 31- 12-2019 eindigden we het jaar met 13 leden.

We verwelkomden Peter Bette als nieuw lid. Tragisch is nog mede te delen dat Johan Put, die vorig jaar wegens gezondheidsproblemen zijn lidmaatschap had opgezegd, dit jaar helaas is overleden. Hij was altijd een trouw lid van onze schaakclub en wij denken met veel respect aan hem terug.

Wij schaken nog steeds wekelijks in het Cultuurhuis Pater Dekker te Eerbeek.

Alle geplande activiteiten in seizoen 2019-2020 zijn in 2020 onderbroken door de coronapandemie. Dit geldt zowel voor de interne competitie als het drieslagtoernooi. Wim Geurink stond najaar 2019 bovenaan. Rolf stond in het voorjaar 2020 bovenaan. Aanwijzing van een allroundkampiooen was vanwege uitval van wedstrijden niet mogelijk.

Op donderdag 19 december 2019 is een gezellige avond georganiseerd. Hil van Burg verzorgde als van ouds voor lekkere hapjes. Bijzonder was ook de aanwezigheid van ons oud-lid Henk de Bruin. Vermakelijk was dat enkele leden sjoelden met dichte midden klep en er pas vrij laat achter kwamen waardoor ze zo slecht scoorden.

Onze oude website was uit de lucht gehaald sinds het vertrek van Marco Koetsier die deze activiteit prima op zich nam. We hadden als club het geluk dat Michiel Zandbelt zich als nieuw lid aanmeldde en de site op voortreffelijke wijze nieuw leven wist in te blazen.

Ed van de Griendt droeg zorg voor de contacten met de pers en verzond de informatie over de start van onze competitie en de einduitslagen van onze clubcompetities aan de kabelkrant / RTV Veluwezoom, de Regiobode, het Eerbeeks Weekblad en Brummens Nieuws.

Het bestuur vergaderde enkele keren tijdens de aanvang van clubavonden.

Vanwege corona was er in 2020 geen Algemene Ledenvergadering.

Hub Cuppen, secretaris ESC