Jaarverslag 2001-2002

Jaarverslag 2001-2002 van het clubsecretariaat

We startten weer op de eerste Donderdag in september met 23 leden. Achttien heren en vijf dames. In de loop van het seizoen meldde zich een nieuw lid aan t.w. Dhr. Van Manen uit Eerbeek.In de OSBO-competitie werd opnieuw met twee teams gespeeld. Team 1 speelde in klasse 3E en team 2 in klasse 4E. Het tweede team was niet als vorig jaar een damesteam maar gemengd.

Op de basisschool “Johanna Huiskamp” in Eerbeek werd schaakles gegeven door Freek van der Hoeven en Rein Zuetenhorst. Naast de competitie om het clubkampioenschap werden nog gespeeld het rapidtoernooi voor clubteams, snelschaak en Drieslag, het interne rapidtoernooi. Aan het rapidtoernooi voor clubteams namen deel: Eefde/Gorssel, Rheden, Doesburg, Zutphen , Voorst en Eerbeek. De winnaars van al deze evenementen en andere prijzen zijn vermeld in het jaarverslag van de wedstrijdleider.

De bijzondere avond stond in het teken van lustrum van de Eerbeekse Schaakclub. Wegens het 65-jarig bestaan van de club was er een feestavond bij de Vinkenweide georganiseerd door de feestcommissie bestaande uit Ina Hoeve en Gerrit van der Spreng. De avond bestond uit Oud-Hollandse spelen en een koud/warm buffet. Het was een bijzonder geslaagde avond!

Op de slotavond zal weer doorgeefschaak worden gespeeld.

Eind mei zal de Eerbeekse Schaakclub zich presenteren tijdens de sport-tweedaagse voor basisscholen.

Dhr. Van Sandijk zegt zijn lidmaatschap op aan bijna ‘t einde van het seizoen.

Jenny Verheul.