Prijs voor de Eerbeekse Schaakvrienden op OVK 2024

Het Open Voorster Schaakkampioenschap (zes ronden Zwitsers op weerstandspunten) 2024 kende voor de Eerbeekse Schaakvrienden een verrassend slot. Op de laatste speelavond won Michiel Zandbelt verrassend van de op dat moment als derde geklasseerde opponent in de thuisschakers groep D. Hij had er zelf niet op gerekend maar kon ineens mat achter de paaltjes geven. Zo steeg hij zelf in de laatste ronde van plek zes naar plek drie. En mocht hij dus wachten op de prijsuitreiking om een mooi klein beeldje en geldbedrag in ontvangst te nemen van de voorzitter van de Voorster Schaakclub. Toch leuk!

In groep D wist Roel van Agtmaal ook winnend af te sluiten. Hij klom daarmee naar plek 5 (van 16) in de eindrangschikking, ook een nette prestatie!

In de clubschakers subtop groep B eindigde Wim Geurink als 8e na een remise en ook Rolf van Agtmaal sloot af met een remise. Hij eindigde 14e.

Het was wederom een strak georganiseerd toernooi met veel deelnemers en een goede sfeer op alle speelavonden. Er zal ongetwijfeld een editie 2025 volgen komend jaar. Alle uitslagen en eindrangschikkingen van het OVK 2024 vindt u op de website van de Voorster Schaakclub.