Geurink, Cuppen en v.d. Griendt beste thuisschakers

De thuis-schaak competitie 2023 is dinsdagavond 19 december afgesloten. Ed van de Griendt versloeg Henk van Gijtenbeek en pakte zo na een verliespartij in de eerste ronde na ene fraaie eindsprint de derde plek in het eindklassement.

Henk kwam vroeg in de opening in het defensief en dat bracht de graag offensief opererende van de Griendt in zijn element. Na 42 zetten gaf Henk op. Daarmee zat ook de laatste partij van het thuis-schaken in 2023 er op.

Uiteindelijk bleek meervoudig clubkampioen Wim Geurink de beste thuis-schaker, maar een andere voormalige clubkampioen, Hub Cuppen, was er lange tijd ook dicht bij. Cuppen eindigde als tweede op slechts een half puntje van Geurink die 5 uit 6 scoorde.

IN het eindklassement volgden verder achtereenvolgens Gerrit Nikkels, Michiel Zandbelt, Henk van Gijtenbeek en Theo Heijerman.


Leuk was ook dat geen enkele deelnemer zonder succes was in deze competitie. En belangrijker dan de resultaten was natuurlijk de gezelligheid voor, tijdens en na de onderlinge ontmoetingen aan het bord. Het deed terugdenken aan de clubavonden die we tot vorig jaar nog als Eerbeekse Schaakclub kenden.

Vermoedelijk wordt de thuis-schaak competitie nog afgesloten met een gezamenlijk etentje. Er zal geïnventariseerd worden hoe de animo is om ook in 2024 weer door te gaan met het thuis-schaken. Gezien de enthousiaste reacties na elke speelronde zit de kans er dik in dat er ook in 2024 door geschaakt wordt door de Eerbeekse Schaakvrienden.