Thuis-schaken (ronde 4+5): slot nadert

Inmiddels is het eind oktober, loopt de voorlaatste ronde 6 en staat daarna alleen de slotronde in november nog op het programma voor het afronden van de thuis-schaak competitie 2023. De ronden 4 en 5 zijn over een ruim tijdsbestek verspreid afgewerkt, mede door vakanties.
In ronde 4 won Zandbelt bij Heijerman en Nikkels van v.d. Griendt, maar vond tevens de topper plaatsen tussen Cppen en Geurink, beiden voormalig clubkampioenen in Eerbeek.
Hub Cuppen is deze thuis-schaak competitie uitstekend op dreef, maar moest in een onderling treffen toch zijn meerdere erkennen in Wim Geurink. Hub is inmiddels uitgespeeld (oneven in de slotronde) en behaalde een score van 4,5 uit 6, keurig!
Wim Geurink staat momenteel op 3 uit 4, maar zou dus met twee zeges nog Cuppen van de eindzege kunnen afhouden. Die moet hij dan boeken tegen respectievelijk van Gijtenbeek en Zandbelt.

In de 5e ronde hield v.d. Griendt knap leider Cuppen op remise, en dat halve gelaten puntje kan net genoeg zijn voor Geurink. Van de Griendt strijdt met Zandbelt om de middenmoot posities 4 en 5 op de ranglijst. Laatstgenoemde versloeg met enorm veel fortuin van Gijtenbeek. In ruim gewonnen positie wierp van Gijtenbeek alsnog de zege bij Zandbelt in de schoot, een mazzeltje voor Zandbelt. Wim Geurink boekte ook tegen Heijerman een zege.

Inmiddels loopt de voorlaatste ronde 6 waarin Cuppen met een zege tegen Nikkels de competitie beëindigde. De partijen van Gijtenbeek-Geurink en Heijerman – v.d. Griendt worden binnenkort gespeeld. Na deze partijen zit ronde 6 er op en volgt een nieuwe update.

De uitslagen en het klassement staan op de uitslagenpagina.