Thuis-schaken (ronde 3): Cuppen blijft winnen

In ronde 3 van de thuis-schaak competitie van de Eerbeekse Schaakvrienden kwam Hub Cuppen op bezoek bij Michiel Zandbelt. De eerste 18 zetten ging de partij gelijk op met minimaal initiatief van Zandbelt met wit. De focus lag daarbij met name op het strijdtoneel op de damesvleugel. Toen na 18 zetten van beide kanten de stelling redelijk dichtgeschoven was wist Zandbelt niet goed hoe nu verder. Na lang, heel lang nadenken deed hij een suboptimale zet 19. c5 die voelde alsof het daarna rap in elkaar stortte. Nadien bleek echter dat enkele zetten later 22 axb5 de beslissende fout bleek. Het resulteerde in ene achterstand aan lichte stukken hout bovenop al een minimale pion-dysbalans. Gevalletje vermoeidheid in combinatie met doorslaggevende ervaring van Cuppen. Zo boekte Cuppen zijn derde zege en is hij voorlopig ongeslagen koploper. Er wacht hem in ronde 4 wel een uitdaging met een treffen tegen achtervolger Wim Geurink.

Wim Geurink maakte namelijk Gerrit Nikkels de eerste punten afhandig. Met wit zag hij Nikkels na 28 zetten opgeven. Beide heren stuurden enkele leuke kiekjes van het treffen waarbij ook flink denkvermogen aan het werk gezet werd. Geurink na afloop: “20. .., e4 werd hem fataal”. Onder het genot van een pilsje besloten beiden nog een potje te snelschaken.

De partij tussen van Gijtenbeek en Heijerman is helaas nog niet afgewerkt en wordt mogelijk op een later moment ingehaald. De uitslagen (en het zettenverloop van de andere partijen) en het klassement staan op de uitslagenpagina.