Thuis-schaken (ronde 2): Nikkels en Cuppen aan kop

Inmiddels zit de tweede ronde van de thuis-schaakcompetitie van de Eerbeekse Schaakvrienden er al weer op en loopt inmiddels al ronde 3. In ronde 2 versloeg Hub Cuppen in eigen huis Henk van Gijtenbeek en was Nikkels te sterk voor de bezoekende Zandbelt. Als gevolg hiervan gaan Cuppen en Nikkels met twee zeges op zak na evenzoveel speelronden aan kop in de tussenstand.

Het meest verrassend in deze ronde was echter de zege van Ed van de Griendt op meervoudig clubkampioen Wim Geurink (quote na afloop: “ik zit in een dip, we zitten nu aan het bier”). Hij maakte hiermee een fraaie comeback na de nederlaag in de openingsronde vorige maand. Het nettenverloop van deze partij is hieronder na te spelen. Fraaie aanvalsopzet op de zwarte Koningsvleugel met onaflatende druk op de opponent. Zo blijft elke schaakpartij weer een avontuur en verhaal op zich en ligt een verrassing altijd op de loer. Kortom nooit saai en altijd gezellig!

De uitslagen (en het zettenverloop van de andere partijen) en het klassement staan op de uitslagenpagina.