Eerbeekse Schaakvrienden op OVK 2023 (5)

Het Open Voorster Kampioenschap schaken 2023 zit er weer op na de slotavond op maandag 8 mei j.l..

Wim Geurink en Rolf van Agtmaal kwamen beiden uit in groep B met de subtop van clubschakers. Wim eindigde met een remise en Rolf eveneens. In de eindklassering eindigden ze 9e en 13e in hun geroep.

In groep D met de thuisschakers won de zoon van Rolf, Roel van Agtmaal zijn slotronde duel. Hij eindigde zo net als Michiel Zandbelt op “3 uit 5”. Michiel speelde een spannende pot als gedeeld 3e voorafgaand aan de slotronde. De winnaar zou in de prijzen eindigen en zelfs een remise bood daar toe enig uitzicht.

Hoewel Michiel met wit na een zet of 17 zijn opponent flink in de tang leek te hebben kon hij zijn aanval niet doordrukken en afronden. In de stelling op het diagram had hij met de Toren moeten inslaan op de Koningsvleugel vesting. Maar daar moet je maar net opkomen als thuisschaker. En die gedachte was tijdens het spelen in Michiel zijn overwegingen dus ook niet opgekomen als optie. Hij moest toezien hoe zijn tegenstander ontsnapte en de partij hem uiteindelijk ontglipte. Na ruim twee uur schaken won zijn tegenstander Stan Hazenberg, en laatstgenoemde legde beslag op de 2e prijs. Michiel eindigde als debutant op het OVK ook niet onverdienstelijk op de 4e plek.