Clubmateriaal vindt goede bestemmingen

Na het opheffen van de Eerbeekse Schaakclub is de resterende “inboedel” uit de voormalige speellocatie verwijderd en elders opgeslagen. Inmiddels heeft een groot demonstratie schaakbord zijn weg gevonden naar de Voorster Schaakclub, en dat geldt ook voor een set digitale klokken en inklapbare kartonnen speelborden.

Andere “buren”, namelijk die van de Arnhemse Schaakvereniging haalden een krat vol schaakboeken en een tas CD/DVD’s af voor verkoop via de eigen webshop ten bate van de schaakvereniging. Ook kregen zij drie houten speelborden, drie sets schaakstukken en drie oude analoge speelklokken mee. Als dank ontving de conservator een fels wijn en..hoe kan het ook anders ene pakje koekjes (Arnhemse Meisjes uiteraard) retour.

De dorpsarchivaris van Eerbeek tot slot werd ondertussen verblijd met vele archiefstukken (waaronder plakboeken, krantenartikelen, maar ook het oorspronkelijke oude handgeschreven schrift van de eerste jaren van de Eerbeekse Schaakclub). De dorpsarchivaris was er bijzonder mee in zijn nopjes.

Het geeft een goed gevoel als spullen een goede plek vinden, en er andere mensen weer plezier aan kunnen beleven. Dat wensen we de nieuwe eigenaren in ieder geval toe.