Speelronde #9: koplopers foutloos

Op donderdag 8 december melden zich zeven schakers in het cultuurhuis Pater Dekker. Hieronder ten tweede male een jeugdig gastlid.  Die ging ditmaal buiten competitie meerdere partijtjes de strijd aan met Ed v.d. Griendt.  Dat resulteerde naar verluid in een 3,5-3,5 eindbalans.

Gerrit Nikkels was oneven en liet Zandbelt de eer tegen koploper van Berkum te spelen. Dat werd een leuke partij waarin Zandbelt redelijk goed mee kon en ook na aanvankelijk materiaal-verlies in het middenspel toch redelijk wist terug te komen in de partij. Met één pion meer voor van Berkum ving het eindspel aan. Net als vorige week tegen de ervaren Nikkels had Zandbelt hier de hersenen vol aan. Maar net als Nikkels liet van Berkum hem ook de tijd om te leren en te proberen. Al doende leert men. En in eindspel situaties geraken is op zich al weer een stapje vooruit. Zandbelt hield het niet, waardoor van Berkum als koploper geen schade opliep en opnieuw een zege bij kon schrijven.

Ook achtervolger Wim Geurink boekte winst, en wel tegen Hub Cuppen. Maar de partij tussen deze routiniers was wat sneller afgelopen en werd door nog drie partijen gevolgd. Na vier duels hadden beiden er twee gewonnen. Echter alleen de eerste telde mee voor de interne competitie. Deze gaat volgende week donderdag, 15 december 2022 zijn allerlaatste ronde in.

De uitslagen en de stand in de interne competitie staan op onze uitslagenpagina.

Na volgende week, ronde 10, zetten we een punt achter de interne competitie bij de Eerbeekse Schaakclub.