Een avondje vrij schaken…maar 24 november niet

Na de onderbreking donderdag 10 november voor onze Algemene Leden Vergadering meldden zich donderdag 17 november zeven schakers in het samen met de competitie spelende dammers goed gevulde cultuurhuis Pater Dekker.

Onder hen was tot onze vreugd ook een nieuwe jonge schaker die samen met zijn moeder sfeer kwam proeven. Van het één rolden we in het ander en ging het vooraf on-ingedeeld “in”schaken eigenlijk de hele avond door met onderlinge kortere partijtjes met soms ook wisseling van speelkleur of wisseling van opponent.

Wim Geurink duelleerde de hele avond tot wederzijds vermaak met de talentvolle gast-schaker. Nikkels en van Gijtenbeek werkten meerdere potjes af en dat deden ook van Berkum en v.d. Griendt, later Zandbelt en v.d. Griendt en van Berkum tegen Nikkels. Er werd dus geen officiële partij voor de interne competitie afgewerkt, maar de speelavond was eigenlijk des te vermakelijker.

Volgende week donderdag 24 november is onze speelzaal wegens een condoleance plechtigheid niet beschikbaar. Dat betekent dat er op donderdag 24 november geen schaak- of damactiviteiten zullen plaatsvinden in het cultuurhuis Pater Dekker. Op donderdag 1 december pakken de denksporters de draad dus weer op.