Nieuw seizoen bescheiden van start

Op de eerste clubavond in het nieuwe seizoen meldden zich donderdagavond vijf schakers. Theo Heijerman was oneven. Voorzitter van Berkum versloeg oud-clubkampioen van Agtmaal die vooraf nog betoogd had zo onderhand wel te weten hoe iedereen speelt.  Van Berkum dolde hem na afloop door daar op terug te komen en te stellen dus maar eens anders gespeeld te hebben.

Aan het andere bord speelden Geurink en Zandbelt een ongeveer even lange partij die door de meervoudig clubkampioen gewonnen werd. Na een gelijk opgaande opening  overzag Zandbelt op zet 15 een schaakmogelijkheid en verloor hij door deze tactische misrekening eerst een pion en even later nog een tweede pion. Dat voordeel gaf de ervaren Geurink niet meer weg, zeker nadat er nog wat materiaal afgeruild was. Het verloop van deze partij is hieronder terug te zien.

Rolf van Agtmaal zijn stukken moesten net even teveel plekken tegelijk verdedigen, goed uitgebuit door Paul van Berkum met wit. De vrijpion op de D-kolom was niet meer van promotie te weerhouden en zwart gaf op.