Zomercompetitie 2022 – ronde 3

Terwijl dit bericht geplaatst wordt door uw webmaster (net terug van vakantie), is ronde 3 van de zomercompetitie bij de Eerbeekse Schaakclub reeds in de boeken weggeschreven en er zelfs al een aanvang met ronde 4 gemaakt. Ook in ronde 4 wordt ten gevolge van een ieders vakantie afwezigheden soepel omgegaan met de exacte speeldata die onderling overeengekomen worden.

Eerst terugblikken op ronde 3. Ook daarin werden dus drie partijen afgewerkt. Uw webmaster speelde “uit” in het statige Brummen en was te gast bij Peter Bette, tegenwoordig schakend bij het Schaakgenootschap Zutphen. De punten bleven bij de gastheer in Brummen achter, maar het belangrijkst was dat beide kemphanen weer een plezierig treffen beleefden, inclusief smakelijke consumpties. Dat het er daarbij serieus aan toe ging is zichtbaar aan deze actiefoto van gastheer Bette. Het partijverloop van dit duel tussen Bette en Zandbelt treft u hieronder aan:

 

 

In deze speelronde pakte Henk van Gijtenbeek (op de foto) zijn eerste zege waardoor Zandbelt nu puntloos rode lantaarndrager is geworden. Henk speelde materiaalverlies (een paard) van Nikkels nauwkeurig en correct uit om uiteindelijk te zegevieren. Een fraai resultaat voor de underdog. De partij tussen Nikkels en van Gijtenbeek verliep als volgt:

 

 

Tot slot speelden de aan elkaar gewaagde Cuppen en Geurink in huize Cuppen gelijk. De partij kende enige tijd een wat symmetrisch verloop maar toch ook nog de nodige dynamiek van beide kanten. Hieronder het zettenverloop (karakteristiek weggeschreven in het boekje) van deze in remise eindigende partij:

 

 

 

 

 

Deze klok werd in Brummen gebruikt:

 

 

 

 

 

 

 

En deze werd in Brummen niet gebruikt:

 

 

 

 

De uitslagen van de tot nu toe gespeelde partijen alsmede de  actuele tussenstand van de zomercompetitie 2022 vindt u op deze  pagina.