Zomercompetitie 2022 – ronde 2

De tweede ronde van de zomercompetitie, inmiddels bij zomerse temperaturen ook, zit er op. Wim Geurink die naar huize Zandbelt trok en met een zege terugkeerde, is de enige deelnemer die na twee ronden nog zonder puntverlies is en met “zes uit twee”dus nu aan kop gaat.  Dat bleek nadat gisteravond runner-ups Nikkels en Bette, die beiden ook wonnen in de openingsronde, onderling na een letterlijk en fuguurlijk verhitte strijd op een remise eindigden. Hub Cuppen pakte zijn eerste zege “uit” tegen Henk van Gijtenbeek.

Net als in de eerste ronde is het ondanks verhitte partijen, soms met wat gerstenat ter verkoeling de spelers toch gelukt een zettenverloop bij de competitieleider in te leveren. Hieronder dus een kort overzichtje van de drie gespeende partijen.

 

De partij tussen van Gijtenbeek en Cuppen, laatstgenoemde daarover na afloop: “Het was gezellig met koffie en bier en na-analyseren.”.

(Foto: wat is dit dan een eierwekker, Paystation?) En de kraker tussen Bette en Nikkels, deze eindigde met zo weinig tijd op de klok dat het zettenverloop resulterend in een pat-stelling niet helemaal tot het eind secuur ingevoerd kon worden. In de annotatie enkele nabeschouwende opmerkingen van gastheer Bette.