Najaarscompetitie ronde 6

Opnieuw werd er geschaakt op drie borden tijdens de zesde speelronde van de interne najaarscompetitie. Ook de dammers en een oefenend koor waren weer van de partij in het cultuurhuis Pater Dekker.

Daar was vooraf wel overleg over geweest gezien de weer toenemende corona-besmettingen en nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid. Behalve  het in bezit zijn van een CoronaToegangsBewijs (CTB) sinds de vorige speelronde werd nu ook gespeeld met anderhalve meter afstand en bij verplaatsingen / rondlopen een mond-neusmasker gevraagd te gebruiken, hetgeen veruit de meerderheid van de aanwezigen ook deed.

In de rapidronde deelden Geurink en v.d. Griendt de punten, versloeg Nikkels Zandbelt na een leuke strijd en was Bette van Berkum de  baas.

In de klassieke partijen waren Nikkels en Zandbelt juist veel eerder klaar nadat laatstgenoemde na een zet of 14 al Dame-verlies niet tijdig aan had zien komen. Zandbelt opperde of de klassieke partij in het vervolg niet eerst kon, omdat de mentale pijp bij deze laagvlieger soms al wat leeg is na een intensief rapid-potje 😉 Dat was met een knipoog. Ook nu werd de partij rustig na-geanalyseerd en probeerde Nikkels wat tips en trucs ter overweging mee te geven aan Zandbelt. Wim Geurink versloeg Ed v.d. Griendt en aan het derde bord waren de rollen omgedraaid. Nadat Bette de rapid-partij gewonnen had, ging van Berkum er met de overwinning in de klassieke partij aan de haal.

Donderdag 25 november a.s. spelen wij – gezien de actualiteit onder voorbehoud- de 2e ronde van het Open Eerbeeks Rapid.

De uitslagen en het klassement in de rapid-competitie staan hier.

De uitslagen en het klassement in de klassieke interne competitie staan hier.