Er wordt weer geschaakt (en gedamd) in Eerbeek

Donderdag 2 september hebben wij voor het eerst sinds heel lang weer elkaar fysiek ontmoet en lekker geschaakt in het cultuurhuis Pater Dekker. Ook de Brummense Damvereniging ging in dezelfde zaal van start, dus er was genoeg volk op de been (met als bonus het dameskoor de Rode Hoedjes repeterend in de aanpalende zaal).

Na diverse organisatorische aspecten voor het nieuwe seizoen doorgenomen te hebben werkten we ronduit leuke en boeiende heen-en-weer gaande schaakpartijen af. Dat was lang geleden!

Michiel kwam na een ietwat stroeve opening positioneel sterk te staan tegen Ed, wiens Koning aan de wandel moest en lange tijd omgeven was door deels ingesloten stukken, waardoor Ed’s minieme materiaal voordeel in de praktijk niet benut kon worden. Na veel gezucht en gepeins in het middenspel wist Michiel het initiatief echter niet definitief vast te houden en kon Ed uiteindelijk zijn stukken alsnog in stelling brengen en Michiel beetje voor beetje zelf richting opgave spelen. Een zege voor Ed dus, goed onder de benarde positie uitgespeeld.

Paul en Peter hadden ook schik aan het middelste bord. Uiteindelijk leverde een misser (leidend tot Toren verlies) de winnende hand voor Peter in. Maar nadat dat vastgesteld was werd de zet teruggenomen en er weer vrolijk verder op los geschaakt door beiden. Ook deze partij gaf, aan de lichaamstaal van beiden te zien, genoeg stof tot nadenken.

Aan het derde bord zaten de twee a.s. dubbel-clubleden. Rolf neemt a.s. maandag Wim mee naar Voorst. Wim was al van plan na pensionering eens bij Voorst te gaan kijken, dus zij zullen beiden zowel bij Eerbeekse en Voorst blijven respectievelijk gaan spelen is de verwachting. Dus gingen ze ook maar gelijk tegen elkaar spelen op de eerste clubavond. Ook dit werden twee boeiende partijen zoals vooraf verwacht kon worden. Wim won uiteindelijk beide potjes, naar eigen zeggen met de nodige mazzel. Beiden deden het licht uit en vertrokken als laatsten uit het cultuurhuis Pater Dekker.

Op de komende donderdagavonden in de maand september spelen wij nog een soort vrij format, als een soort oefencampagne. Vanaf donderdagavond 7 oktober a.s. start onze interne competitie. Deze zal dit jaar op de wekelijkse clubavond bestaan uit een rapid-partij gevolgd door een klassieke partij tussen beide gekoppelde schaakspelers. Tussendoor zijn er ook enkele open rapid-avonden gepland waarop niet-clubelden eveneens welkom zijn.

Voordat de interne competitie begint vieren wij het heuglijke feit dat onze club op 24 september 2021 al weer 85 jaar zal bestaan. Een rijke historie heeft zich opgebouwd in al die jaren.