Bette sr. aan kop na drie speelronden

Afgelopen week werd speelronde 3 van de interne voorjaarscompetitie afgewerkt online op lichess.org. Met Gerrit Nikkels ook weer van de partij werden er drie matches afgewerkt. Nikkels en Geurink speelden remise in een partij met onderstaande slotstelling. Doet suggereren dat beiden “de bus parkeerden” om in voetbaltermen te spreken.

Bette junior ging ten onder tegen van Berkum. De eerste 20 zetten ging het aardig gelijk op. Kijkend naar de computer-analyse van deze partij achteraf bleek dat zet 22 beslissend was en het duel in het voordeel van de met zwart spelende van Berkum zou doen kantelen. Bette junior speelde hier de g-pion op waar slaan op d6 (exd6) de betere zet was om de partij in balans te houden.

Bette senior speelde tegen Zandbelt. Laatstgenoemde dacht eens wat anders te proberen en koos voor een Konings-Indische Aanval opening. Maar net als een eerdere Engelse opening tegen dezelfde Bette was het resultaat dat Zandbelt direct vol in de verdediging moest en het initiatief aan zwart moest laten. Wat echter vooral voor Zandbelt, maar eigenlijk voor beiden leuk was: ditmaal eindigde de partij niet vroeg en binnen 20 zetten. Sterker, in het middenspel ging het toch ineens gelijk op. Maar waar Zandbelt eerder een onnauwkeurigheid afstrafte door met een paarden-manoeuvre een pionnetje terug te winnen op Bette ging hij zelf rond zet 35 toch opnieuw de mist in met hetzelfde paard ipv met de toren op te rukken op de nu geopende f-kolom . Hierdoor kwam Bette opnieuw op een minimaal materiaalvoordeel van één pion. En dat voordeel zou hij de rest van de partij niet meer laten glippen. Na nog een extra fout op zet 59 gaf Zandbelt op. Hiermee staat Bette senior nu aan kop van het klassement.

Voor de uitslagen, het zettenverloop van de partijen en de stand klik hier.