Online clubavond nogmaals in nieuw jasje hervat

Het online schaken in een automatisch door het lichess platform gegenereerde competitie verliep de eerste twee ronden toch niet geheel naar wens. (partijen starten automatisch op en tijdstip en doe je je eerste zet iets te laat is het al einde oefening).

Dus we zijn terug gegaan naar ons vorige format. We delen zelf de partijen in en de spelers die aan elkaar gekoppeld worden bij de indeling dagen elkaar uit op lichess. Witspeler verstuurt uitdaging aan zwartspeler. Nieuw is dat we de indeling en het verwerken van de uitslagen nu gewoon met de software doen zoals we de normale reguliere speelavonden ook zouden doen.

Daarmee komen de indeling, de uitslagen én het zettenverloop van elk der online 20+10 partijen nu dus wekelijks op onze uitslagenpagina binnen. Het voordeel van online spelen is dat het zettenverloop digitaal vastgelegd wordt en -als PGN bestandje via een download- weer ingelezen kan worden in de uitslagen software.

De komende weken zijn de ontwikkelingen dus te volgen op onze uitslagenpagina.