Interne competitie – speelronde 2

Donderdagavond 10 september was het tijd voor speelronde 2 van de interne competitie najaar. Het was een wat karige bedoeling met slechts vier schakers aanwezig. De dammers waren er ook wederom en zij begonnen eerst met hun algemene ledenvergadering. Een stille avond dus in cultuurhuis Pater Dekker? Welnee!

 

Terug van weggeweest en juist op zo’n avond zeer welkom waren de dames met de rode hoedjes weer aan het repeteren in de grote (voormalige kerk-)zaal naast ons. Hoewel concentreren op het schaken daarbij ietsje pittiger werd was mee neuriën met evergreens als bijvoorbeeld  always look on the brght side of life leuk, en toepasselijk ook.

Voor uw webmaster zag het er ook weer een stuk zonniger uit dan vorige week. Speelde hij toen zijn korte partij op de club ooit, dit keer was het één van de langste, zo niet de langste ooit. Ruim na elven -en ook bijna door de tijd heen- ging hij ten onder tegen van Agtmaal. In een typische partij tussen twee meer positioneel en defensief ingestelde schakers verdwenen er lange tijd maar weinig stukken naast het bord. Heel langzaam maar zeker sloot het net zich door toedoen van de sterkere en meer ervaren dubbel-clubschaker (die behalve in Eerbeek spelend ook voor Voorst actief is). Zo kon uw webmaster flink wat meters maken tegen een sterkere tegenstander. En dat is ook “winst”.

De uitslag werd gadegeslagen door Geurink die enige tijd eerder remise had gespeeld tegen Bette en alle dammers  en de meeste koorleden al uitgezwaaid had. Beide kemphanen houden van wat meer “slagwerk” en aanvallen, maar schoven elkaars stellingen volledig vast tegen elkaar, merkwaardigerwijs in een soort diagonaal. De ene driehoek bevatte alle stukken op een kluitje a la F-pupillen bij het voetbal, de andere driehoek bleef een onbespeelde lege vlakte. Dat ging ook niet meer veranderen toen alle paarden ook van het bord waren. Maar genoeg tijd hadden beide heren wel voor gegniffel, een dolletje en een biertje (of twee).

Hopelijk volgende week weer een iets ruimere opkomst tijdens de 3e speelronde.

Uitslagen speelronde 2 – 10 september 2020:

R. van Agtmaal – M. Zandbelt 1-0

P. Bette – W. Geurink 1/2 – 1/2

Klik hier voor de uitslagen  en de stand in ons clubkampioenschap