Seizoen eindigt zonder clubkampioen..

Voor de leden van de Eerbeekse Schaakclub zit het seizoen 2019-2020 er op. Doorgaans schaken zijn van oktober tot en met april in clubverband en laten zij hun schaakbezigheden in de zomerperiode ter eigen invulling.

Het huidige seizoen kende als altijd een najaarscompetitie, winnend afgesloten door Wim Geurink, en een voorjaarscompetitie. Naar later bleek was speelronde 10 van de voorjaarscompetitie op donderdagavond 12 maart 2020 de laatste speelavond in het cultuurhuis Pater Dekker van dit seizoen. Dat eindigde i.v.m. de door het kabinet afgekondigde maatregelen wegens de corona-virus pandemie dus een stuk eerder dan gepland. Op dat moment ging Rolf van Agtmaal aan de leiding.

Het gevolg is dat, wegens het niet meer volledig uitspelen van onze voorjaarscompetitie er dit uitzonderlijke seizoen geen officiële clubkampioen kan worden benoemd.

De afgelopen weken werd er in maart en april nog online doorgespeeld door de helft van de clubleden op lichess.org. Besloten werd dat donderdagavond 30 april ook online de afsluitende clubavond van het seizoen zou zijn.

De uitslagen van de virtuele slotavond 30 april 2o20 j.l.:

Nikkels – Zandbelt 1-0 https://lichess.org/study/sTLw7SPW (met annotaties)
van Berkum – Heijerman 1-0 https://lichess.org/p9ssaOzh
Heijerman – van Berkum 0-1 https://lichess.org/dybf6I59
Bette – Geurink 0-1 https://lichess.org/FVasMldU
Geurink – Bette 0-1 https://lichess.org/cXiyAm2v

Toeval of niet, op de achteraf laatste fysieke clubavond in cultuurhuis Pater Dekker kwamen twee bestuursleden van de Brummense Damvereniging een kijkje nemen. Eerder in het seizoen was er al onderling contact gelegd. Hieruit is thans het plan gevormd dat in het nieuwe seizoen 2020-2021 (dat hopelijk in het najaar gestart kan worden) de Eerbeekse Schaakclub en de Brummense Damvereniging voortaan een gezamenlijke clubavond zullen hebben op de donderdagavond in cultuurhuis Pater Dekker. Wij zien ernaar uit, vooral omdat twee vergelijkbaar relatief kleine clubs samen natuurlijk een veel groter gezelschap op de been brengen. Een belangrijk aspect van de fysieke clubavond, het sociale aspect, gezelschap, de nababbel, een gezamenlijk drankje, daar kan het online spelen (hetgeen de dammers -en schakers die niet helemaal onvoorbereid het damspel willen beschouwen- overigens op lidraughts.org kunnen doen) toch niet aan tippen en werd flink gemist de afgelopen maand. Bovendien kunnen twee kleinere verenigingen zo de zaalhuur samen bekostigen en de contributiekosten voor de leden aantrekkelijk houden.

Kortom, er is weer genoeg om naar vooruit te kijken, maar met zijn allen gezond blijven blijft natuurlijk prioriteit nummer één.
Tot in het nieuwe seizoen..!