Interne competitie voorjaar 10e ronde 12-03-2020

Op de 10e speelavond van de interne voorjaarscompetitie was het buiten gelukkig voor de verandering eens droog, maar verder was alles “buiten” met de dag anders bij het wereldwijd oprukkende corona-virus, een rare gewaarwording.

Of het daarmee te maken heeft is onbekend maar ook ditmaal was er een wat beperkte opkomst. Voorzitter van Berkum was oneven, maar kon wel twee afgevaardigden van de Brummense Damvereniging begroeten en rondleiden in onze thuishaven het cultuurhuis Pater Dekker. Wellicht sluiten de dammers en de schakers van onze gemeente bij elkaar aan in deze Eerbeekse speellocatie.

Eén van de koplopers, Zandbergen, was ditmaal absent waardoor de ander, van Agtmaal, de kans kreeg uit te lopen. Daar stak de heersend clubkampioen Geurink echter een stokje voor. Het was de eerste van drie partijen deze avond die beslist was.

Aan bord twee speelden uw webmaster en v.d. Griendt vrolijk door. Eerstgenoemde kwam niet lekker uit de opening met Wit en werd aardig bezig gehouden door zijn opponent. Later wist hij toch “in de partij te komen” en werd het een leuk en lang robbertje. Om 22:45 werd remise overeen gekomen.


Maar aan het derde bord waren Nikkels en Bette toen nog in een stevige strijd verwikkeld. Pas tegen middernacht was het pleit beslecht, in Nikkels voordeel.

Zo zie je maar weer, weer of geen weer, grote of matige opkomst, bij de Eerbeekse Schaakclub never a dull moment zoals de Engelsen zouden zeggen…

Volgende week, donderdag 19 maart, is/was het plan de laatste van drie ronden Drieslag-tpernooi (rapid-schaak) af te werken.

Momenteel beraden we ons over het doorgaan hiervan nadat diverse grotere schaakclubs al hun activiteiten opgeschort hebben.

De bijgewerkte ranglijst en uitslagen (met zettenverloop Zandbelt vs van de Griendt) van speelronde 10 zijn terug te vinden op onze resultatenpagina.