Interne competitie voorjaar 7e ronde 20-02-2020

Op een qua weersomstandigheden buiten zeiknatte donderdagavond was de opkomst bij de speelavond van de Eerbeekse Schaakclub prima, echte die-hards! Met tien aanwezigen konden er vijf borden op tafel.

Verrassende uitslagen waren er deze keer niet. Alle hoog geklasseerde spelers wonnen hun partij. Daarbij was van Agtmaal opvallend snel klaar met Nikkels. Er werd iets opgevangen van “foutje..kan gebeuren..volgende keer beter”. Tsja, en dat is natuurlijk ook de juiste spirit. Verlies sportief incasseren, vallen, opstaan en weer doorgaan.

Uw webmaster kan daarover meespelen. Ofschoon hij in de deze avond laatst eindigende partij verloor van Cuppen zag hij het onheil na een redelijk gelijkopgaande Réti-opening rap op zich afkomen bij verkeerde keuzes, naar achteraf bleek, in het middenspel. Partijverlies is overigens ook makkelijker te incasseren als je een avond lang regelmatig grinnikend achter je bord zit om geluiden van de spelers aan de andere borden of het leuke koorgezang in de aanpalende ruimte van “de rode hoedjes”, de toepasselijke bijnaam van een talentvol dameskoor!

Wedstrijdleider Geurink verklaarde na afloop een fan te zijn geworden van deze rode hoedjes. Deed zelf ook goede zaken en versloeg v.d. Griendt.

Tot slot was er nog winst voor Bette en Zandbergen.

De bijgewerkte ranglijst en uitslagen (met zettenverloop Zandbelt-Cuppen) van speelronde 7 zijn terug te vinden op onze resultatenpagina.