Interne competitie voorjaar 2e ronde 09-01-2020

In de tweede speelronde van 2020 was er zoals voorspeld weer een goede opkomst op de speelavond van de Eerbeekse Schaakclub in het cultuurhuis Pater Dekker.

Er werd weer aan vijf borden gespeeld. Slechts op één bord viel de beslissing al binnen 50 minuten. En dat was ietwat verrassend het bord waar de rookies Zandbelt en Bette op speelden. Beiden uiteraard weer met hun gadgets naast het bord. Met de app Blieb Chess Recorder werd de partij digitaal zet voor zet vastgelegd. Net als in de onderlinge partij in de najaarscompetitie legde Bette weer sterk positioneel spel aan de dag. Al vrij snel bevond Zandbelt zich al in een bijna wurggreep na een onschuldig ogende Giuoco Piano Italiaanse opening (hetgeen normaliter zijn naam ontleend aan een rustig partijtje dat volgt. Lang verhaal kort was het voor Zandbelt, normaliter flink de speeltijd gebruikend, even wennen binnen het uur “klaar” te zijn. Credits natuurlijk ook aan Bette voor zijn voortvarende zege. Het zettenverloop van de partij Zandbelt-Bette is terug te vinden op onze resultatenpagina.

De overige partijen zouden een stuk langer vergen in op het eerste oog gebalanceerde settings. De topper ging ditmaal tussen Cuppen en van Agtmaal. Laatstgenoemde speelde met Zwart in de kenmerkende beheerste stijl en had tot ruim in de partij al zijn stukken op rij 6,7 en 8 staan. Aan Cuppen met Wit de uitdaging een bres te slaan. Uiteindelijk lukte dit niet en werd het de enige remise van de avond.

Aan de andere broden werd het armpje drukken gewonnen door van Berkum, Zandbergen en Nikkels.

De bijgewerkte ranglijst en uitslagen van speelronde 2 zijn terug te vinden op onze resultatenpagina

Donderdagavond 16 januari spelen we ronde 3 in cultuurhuis Pater Dekker.