Ronde 7 interne competitie 21-11-2019

Het was de avond van zwart tijdens ronde 7 van de najaarscompetitie bij de Eerbeekse Schaakclub. Andermaal werd er geschaakt op vijf borden. Ditmaal ging viermaal zwart met de zege aan de haal. Alleen uw webmaster was de pineut met zwart. Zandbelt kwam tekort tegen heersend clubkampioen Wim Geurink. Laatstgenoemde was niet te beroerd om met uw webmaster, bord, stukken, drankje en al te verhuizen naar de bar en de grote zaal om even na te analyseren. Dat was leerzaam en toonde aan hoe op het eerste oog onschuldige openingszetten nadien toch tot beslissend tempo-verlies bleken te hebben geleid. Niet.meer.doen. Daar kan Zandbelt weer mee vooruit de volgende keer.

Henk van Gijtenbeek verraste wel met zwart. Hij was Hub Cuppen te slim af en maakte een mooie sprong op de clubranglijst. Wim Zandbergen werkte na het rapidschaken vorige week nu ook zijn eerste klassieke partij zegevierend af met zwart tegen Ebbeng. Kijken hoe ver Zandbergen nog komt op de ranglijst in de resterende ronden.

Dan was er nog een spannend eindspel op het brod bij Nikkels – v.d. Griendt, zo had Geurink tussendoor al gezien. Aan de glimlach op het gezicht van Ed hadden Geurink en Zandbelt aan een biertje in de na-analyse achteraf kunnen aflezen wie er gewonnen had, maar dat werd zekerheidshalve toch maar even aan hem zelf gevraagd. Ook dit een zege met zwart.

Voorzitter van Berkum had inmiddels de speelzaal in een partij tegen v. Agtmaal helemaal voor zichzelf alleen. Rustiger kon hij het zich niet wensen. Toch was het ook hier de speler met zwart, en dat was v. Agtmaal, die de laatst eindigende partij winnend afsloot.

Volgende week spelen we weer verder in het Pater Dekkerhuis, dan in ronde 8.

Voor de tussenstand en de uitslagen van speelronde 7 zie onze bijgewerkte resultatenpagina