Ronde 6 interne competitie 07-11-2019

Net als vorige week vijf borden en klokken uit de kast met weer 10 schakers present voor alweer ronde 6 van onze interne najaarscompetitie. Voor een club met kleine omvang zoals die van ons goed voor de moraal, zo’n opkomst!

De spelers die met zwart lootten vanavond troffen het niet. Uw webmaster hield lang stand tegen v.d. Griendt en had bij een pionnetje achterstand een positioneel overwicht. Wist dit echter net niet koelbloedig genoeg uit te buiten, verzuimde (leermoment voor deze nog vrij onervaren speler) remise aan te bieden en ging uiteindelijk all the way. En ten onder een venijnig rondhuppelend wit paard gaf uiteindelijk de doorslag waardoor Zandbelt op moest geven, winst voor wit.

Winst voor wit was er op drie broden al binnen anderhalf uur. Henk van Gijtenbeek pakte zijn eerste seizoenszege tegen Theo Heijerman, Cuppen versloeg Ebbenge en van Agtmaal was de baas over Bette.

Viel er dan helemaal niets te halen voor zwart dit keer? Jawel. Een half puntje viel ten deel aan Wim Geurink met zwart tegen Nikkels (foto). Hij moest wel toezien dat het kop-over-kop is in de top van de  spannende ranglijst. Nu nam opnieuw van Agtmaal de gele trui in ontvangst met zowel Geurink als v.d. Griendt in zijn nek hijgend. Kan over twee weken zo weer anders zijn. Over twee weken want volgende week doen we een avondje iets anders. Dan spelen we de eerste van drie ronden rapid-schaak in ons zogenaamde Drieslag–teornooi.

Geïnteresseerd in een ontspannen potje schaken, en liever niet te lange partijen? Kom dan geheel vrijblijvend sfeer proeven bij ons. Donderdag 14 november vanaf 19:30 verzamelen we weer in het Pater Dekkerhuis en om 20:00 uur beginnen we te spelen.

Voor de tussenstand en de uitslagen van speelronde 6 zie onze bijgewerkte resultatenpagina