Ronde 5 interne competitie 31-10-2019

In de vijfde ronde van de interne competitie van de Eerbeekse Schaakclub moest uw webmaster helaas verstek laten gaan, maar kon wedstrijdleider Wim Geurink verheugd toch een vrijwel volle bak spelers koppelen. Er werd op de laatste avond van oktober aan vijf borden geschaakt.

Geurink zelf pakte de leiding in het klassement door Ebbeng te verslaan met zwart. Op de eerste twee borden werd door de heren v.d. Griendt, v. Berkum, v. Agtmaal en Nikkels een remise overeengekomen.

Verder kon als heugelijk feit gemeld worden dat ons nieuwe lid, Peter Bette, zijn eerste winstpartij in de clubboeken heeft weten te laten noteren. Hij versloeg v. Gijtenbeek. Tot slot  pakte Hub Cuppen met zwart de zege tegen Theo Heijerman die we in speelronde 5 gelukkig weer mochten begroeten.

Langzaamaan neemt het aantal schaakpartijen en schakers toe, en dat scheelt nogal bij een kleine club als de onze. Goed voor de moraal van een eider en goed voor een gevuld klassement.

Wij spelen a.s. donderdag 7 november onze zesde speelronde en gaan op donderdag 14 november aan de eerste van drie speelavonden rapidschaak beginnen in het kader van ons zogeheten Drieslagtoernooi.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom geheel vrijblijvend eens kennis te komen maken op onze speelavonden.

Voor de tussenstand en de uitslagen van speelronde 5 zie onze bijgewerkte resultatenpagina