Uitslagen interne competitie 24-10-2019

Ook tijdens speelronde 4 van de interne najaarscompetitie werd opnieuw op vier borden gestreden in het Pater Dekkerhuis waar de kachel, naar de mening van uw webmaster, onnodig was opgestookt vooraf. Een goed excuus voor later op de avond als verzachtende omstandigheid.

Na deze wel erg letterlijke warming-up gingen even na achten de partijen van start. Albert Ebbeng was gelukkig ook weer van de partij en hij had gelijk een primeur, zo fluisterde zijn tegenstander hem vooraf toe. Ditmaal had Michiel Zandbelt bedacht weer eens met een andere app dan de voorgaande speelronden te experimenteren. Een app waarmee hij niet alleen digitaal het zettenverloop kon vastleggen, maar zelfs de partij integraal en vrijwel live op het internet kon uitzenden. De allereerste keer dat de Eerbeekse Schaakclub live online te volgen was. Uiteindelijk eindigde deze partij in remise. Zandbelt had licht voordeel, maar murw geschaakt in de warme speelzaal (zie eerder) nam hij het remise-aanbod van Ebbeng na ampele overwegingen toch maar aan.

Ondertussen had van Berkum onze rookie van het najaar Bette ondanks niet onverdienstelijk tegenspel weten te kloppen en kon lijstaanvoerder v.d. Griendt een aanvankelijk licht voordeel niet uitbuiten waardoor Geurink won en het hele klassement weer mooi een beetje in elkaar schoof na speelronde vier.

Lang en tot laat op de avond werd er eveneens gestreden tussen Cuppen en van Agtmaal (op de foto links). Laatstgenoemde, ook actief in Voorst, is sterk op dreef in onze najaarscompetitie. Hij trok ook vanavond aan het langste eind en is daarmee de nieuwe lijstaanvoerder bij de Eerbeekse Schaakclub.

Voor de tussenstand en de uitslagen van speelronde 4 zie onze bijgewerkte resultatenpagina