Interne competitie – voorjaar (13)

De reguliere interne competitie van de Eerbeekse Schaakclub voor wat betreft het seizoen 2018-2019 zit er op. Op donderdagavond 18 april werd de slotronde afgewerkt in het Pater Dekkerhuis.

Er werden nog drie partijen afgewerkt op deze zachte lenteavond in Eerbeek.

IMG_20190418_210104871

Geheel volgens voorspelling van wedstrijdleider Wim Geurink was het duel op bord 1 tussen de doorgaans vlot doorpakkende heren v.d. Griendt en Ebbeng het snelst afgelopen. Maar de tijd die beide heren daarvoor namen was verrassend lang en ongetwijfeld langer dan onze wedstrijdleider in zijn hoofd had bij zijn voorspelling. Terwijl aan de andere twee borden na ruim anderhalf uur spelen af en toe het woord “remise” in vragende klanken opgevangen werd vanuit de contreien rond bord 1 bleek bij navraag dat de kemphanen uiteindelijk inderdaad een remise waren overeengekomen. Albert leek, daarmee geconfronteerd, er meer van verwacht te hebben. Het is ook maar net vanuit welke positie je remise eindigt, maar dat kreeg men aan de andere twee borden waren ook stevig gestreden werd onvoldoende mee om te kunnen beoordelen. Gelachen kon er gelukkig, zoals bijna altijd, om worden door alle aanwezigen.

IMG_20190418_210038590

Op bord 2 (foto hierboven) moest Hub Cuppen zijn meerdere erkennen in de -de laatste weken onstuitbare- Wim Zandbergen. Laatstgenoemde beheerste een door eerstgenoemde als “pionnen eindspel” samengevat strijdveld het meest verfijnd en ging met de zege er van door.

IMG_20190418_210113286

Op bord 3 mocht nieuwkomer Zandbelt na lang wachten dan eidnelijk eens ten strijde trekken tegen de vermaarde clubvoorzitter van Berkum, voor de winterstop de beste schaker in onze interne competitie. Door een achteraf te lang uitgestelde korte rokade en een suboptimale Dame-afruil kon van Berkum vroeg in het duel een paar pionnen voordeel opstrijken. De rest van de avond liep Zandbelt daardoor continu achter de feiten aan. Hij verweerde zich niettemin dapper genoeg om van Berkum nog wel even flink aan het werk te houden. De meer ervarene van de twee bleef echter met degelijk spel zijn voordeel behouden en geleidelijk aan uitbuiten. Alleen een fout van van Berkum kon dit duel nog keren en Zandbelt gooide er nog leuk een enkel wanhoopsoffensiefje tegenaan. Maar van Berkum hield het hoofd koel (zie foto boven) en trapte nergens in waardoor het netje zich langzaam sloot en Zandbelt op zet 32 opgaf.

IMG_20190418_210117291

Daarmee zit de interne competitie 2018-2019 er op.

De uitslagen en eindstand na speelronde 13 van de interne voorjaars-competitie van de Eerbeekse Schaakclub vindt U hier.

Volgende week houdt de Eerbeekse Schaakclub nog haar jaarvergadering en zal clubkampioen Wim Geurink aansluitend simultaan geven. Daarna duiken we de zomerstop in. Of we in die zomer nog iets op de 64 velden gaan doen zal moeten blijken tijdens de jaarvergadering. Dat we ook komend seizoen (2019-2010) weer verder gaan schaken bij de Eerbeekse Schaakclub op de donderdagavonden in het Pater Dekkerhuis zit er, zoals de sfeer momenteel is, dik in.
We gaan het zien!